K2019 FE - 19 - 118.JPGK2019 FE - 19 - 111_2_edited2.jpgP7310215_2.JPG

Lille hilsen fra Sunshine på Europas kanaler

Sidste del af beretning.
 På Mosel besøgte vi flere af de skønne byer, nød synet af de mange vinmarker på bjergskråningerne. Vi var i en vinkælder - fik rundvisning og blev informeret om at moselvin er speciel fordi vinplanterne både får solens stråler og solens refleks fra Moselfloden.
                                         billede1
De flade markers druer bliver typisk brugt til bordvin, den vin der bliver solgt i supermarked. Druerne fra de stejle skrænter er bedre, men også besværligere/dyrere at pleje og plukke. Disse druer bliver brugt til kvalitetsvin.
 Fra Mosel sejlede vi lidt modstrøms ad Rhinen til en lille hyggelig havn ved Koblenz. Den lå nærmest i en park og ikke langt fra Koblenz gamle bydel. Vi gik en tur i den gamle bydel og skulle selvfølgelig en tur med svævebanen der går over Rienen til borgen på den anden side, der var en fantastisk udsigt over Koblenz, Rhinen og Mosel’s udmunding.
Fra Koblenz sejlede vi ad Rhinen til Køln, derefter til Duisburg.
                                        billede2
Da vi forlod Duisburg, sejlede vi ad Rhein-Herne kanalen, her stoppede vi i Oberhausen, en dag med regnvejr. Hvad gør det, når man kan gå i Tysklands største shopping center. Fra Rhein-Herne kanalen fortsatte vi op ad Dortmund-Ems kanalen, derefter ind på Mittelland kanalen, begge kanaler havde vi sejlet på, da vi tog afsted, men vi nød stadig udsigten over de grønne områder.
Fra Mittelland kanalen sejlede vi ad Elbe-Seiten kanalen til Lauenburg. Fra Lauenburg fortsatte vi ad Elbe Lübeck kanalen, hvor der var fantastisk natur, udsigt over marker, skove, søer, naturreservater, der var masser fugleliv af al mulig art som traner, storke, fiskehejre, ænder, gæs, rovfugle m.m. Vi så også dådyr, det var godt nok en fornøjelse. I Lübeck lå vi i en ny havn tæt på centrum af byen og gik tur i den dejlige by.
Fra Lübeck sejlede vi ad den sidste kanal - Trave kanalen, og kom ud til Travemünde forbi færgerne, og selvfølgelig kom der en færge ind da vi sejlede ud - vi følte os noget små.
 
                                       billede3
Vi fortsatte til Heiligenhafen og derfra til Marstal i Danmark.
                                      billede4
Nu er vi hjemme og kan se tilbage på en fantastisk tur med mange skønne oplevelser, set meget skøn natur, mange hyggelige byer og havne. Vi forventer ikke det er sidste gang vi tager på kanalerne i Europa.
Lone og Robert
  

dt logo 17

Network Media Hjemmeside fra
Network Media